БИГС ООД

ГУМИ.ДЖАНТИ.ЧАСТИ

КАК БЕЗОПАСНО ДА ПЪТУВАТЕ С ДЕТЕ?
КАК БЕЗОПАСНО ДА ПЪТУВАТЕ С ДЕТЕ?

КАК БЕЗОПАСНО ДА ПЪТУВАТЕ С ДЕТЕ?

Дори най-внимателният и бдителен водач не може да влияе на останалите участници в пътното движение. Въпросът за безопасността на движението е още по-важен, ако возите малко дете. Как да му осигурим най-безопасното пътуване - това е въпросът, който всекидневно си задават родителите. Ето някои ценни съвети.

Първият и основен принцип е предпазливо шофиране. Когато пътувате с вашето малко човече, вие сте отговорни не само за себе си, но и за него. По пътя няма място за каскади и представления, особено с малкия пътник в автомобила. По-добре е да закъснеете и да свалите крака си от газта, а не по-късно да съжалявате за каскадьорските си изпълнения на пътя.Още преди време полското законодателство определи начина за превоз на деца в автомобила.

В името на безопасността на децата, от няколко години, децата на възраст под 12 години (с ръст по-нисък от 150 см) трябва да се превозват в специално пригодени столчета. В случай на инцидент, съобразеното с ръста и теглото автомобилно столче на Вашето дете, може да го предпази от нараняване и дори да му спаси живота. В никакъв случай, не можете да се съгласите с молбите на детето и да го вземете в скута си по време на пътуването. Единствените превозни средства, в които не е валидно задължението за превоз на детето в автомобилно столче, са такситата, полицейските коли и линейките.Много малки деца не понасят добре пътуването с автомобил.

Това най-често е причинено от т.нар „морска болест". Ако детето Ви има гадене по време на пътуване, повръща или просто се оплаква, че не се чувства добре, не го игнорирайте. Свържете се с лекар, който ще ви предпише лекарство, за да може детето да пътува по-комфортно и да издържи следващото пътуване.

Освен това, не забравяйте, потегляйки на път с дете, да вземете със себе си най-важните неща. Храна, напитки, любимите играчки на малкия пътник, пелени, кърпички - винаги е добре да ги имате в колата. По време на пътуването всичко може да се случи, а планираната няколко минутна разходка може да се превърне в няколко часово пътешествие в задръстванията на градския трафик. Детето може бързо да огладнее или пътуването да го отегчи, така че винаги трябва да сте подготвени за няколко сценария. Освен това, при по-дълги преходи добре е да правите почивки и от време на време да спирате. Хапнете набързо с детето или го нахранете, преповийте, вземете глътка свеж въздух - това винаги помага за по-приятно по-нататъшно пътуване. Ако не забравяте за тези принципи, детето Ви ще пътува в по-голяма безопасност, а Вие като родител ще бъдете по-спокоен, че сте се погрижили за комфорта на Вашето дете.