БИГС ООД

ГУМИ.ДЖАНТИ.ЧАСТИ

КАК ДА ИЗБЕРЕМ АВТОМОБИЛНО СТОЛЧЕ?
КАК ДА ИЗБЕРЕМ АВТОМОБИЛНО СТОЛЧЕ?

КАК ДА ИЗБЕРЕМ АВТОМОБИЛНО СТОЛЧЕ?

Задължение на всички родители е да осигуряват безопасността на децата си във всяка ситуация. Дори ако сме професионален шофьор и имаме десетилетен опит зад волана, никога не можем да предвидим поведението на другите участници в движението. Ето защо, когато превозваме с автомобила нашето дете, неговото място е в автомобилното столче. Знаете ли, на какво трябва да обърнете внимание при избора на автомобилно столче? Ето някои практически съвети.

Изборът на детско столче за кола е много важна задача. Преди да направите своя избор, обсъдете въпроса с професионален продавач, който има необходимите знания и ще Ви даде няколко съвета. Какво трябва да не забравяме? На първо място, столчето трябва да съответства на ръста, теглото и възрастта на нашето малко човече. Имайте предвид, че няма универсален размер детски автомобилни столчета. В момента пазарът предлага три основни категории за тегло:
Автомобилните столчета от група 0+ са предназначени за деца с тегло до 13 kg и до около 15-месечна възраст. Този вид столчета е  специфичен, тъй като при превоза на бебета, не трябва да се забравя, че столчето трябва да бъде монтирано обратно на посоката на движение.
Автомобилните столчета от група 1 са предназначени за малки деца с тегло 9-18 kg и възраст от 9 месеца до 4 години.
Автомобилните столчета от група 2-3 са предназначени за деца с тегло между 15 и 36 kg и възраст: 4 - 12 години.

Преди да вземете решение за покупката на столче за кола, не трябва да забравяте още няколко важни неща. На първо място, дали нашият автомобил е адаптиран за монтаж на такова столче. Ето защо, преди да похарчите парите си за столче, проверете, дали може да бъде монтирано в колата Ви. Ако не можете да го монтирате или монтажът е нестабилен, откажете се от покупката! Не можете да рискувате на безопасността на Вашето дете на път.

Друг много важен показател, влияещ на избора на столче, са резултатите на отделните продукти в тестовете за катастрофи. В този случай, не е достатъчно да се доверите на интуицията си. Прекарайте известно време в интернет и ще научите, кои столчета са най-трайни и стабилни, а кои не се препоръчват. Това е много важно, особено, когато става дума за здравето и живота на Вашето дете!

И накрая, струва си да научите повече за допълнителните аксесоари, като например специални табли, спални чували или играчки, които до голяма степен биха улеснили пътуването. Някои модели могат също да се монтират на количките, а това е чудесно решение за всеки родител, поради тяхната функционалност.