БИГС ООД

ГУМИ.ДЖАНТИ.ЧАСТИ

С КАКВО ДА ЗАНИМАЕМ ДЕТЕТО ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕ?
С КАКВО ДА ЗАНИМАЕМ ДЕТЕТО ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕ?

С КАКВО ДА ЗАНИМАЕМ ДЕТЕТО ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕ?

Скоро всички ще тръгнем на почивка. По време на дългите уикенди или почивки най-често вземаме решение за семейно пътуване извън града. Но когато с нас пътува малко дете, пътуването често е свързано с допълнителни атракции. Уморен и отегчен, малкият пътник може да Ви измъчи до смърт. Как да избегнете това? Ето някои практически съвети.

На първо място, внимателно планирайте цялото пътуване. Пътешествие с малко дете най-добре е започнете много рано сутринта (например 4:00-5:00 часа). Сънливото дете, извадено от топлото легло, вероятно ще продължи да спи през следващите няколко часа. Ако не можете да тръгнете на зазоряване, позволете на малкия да се забавлява до късно вечерта преди пътуването. По изключение може да му позволите да гледа до късно анимационни филми или друго активно забавление. Доста е вероятно, че недоспалото дете ще заспи веднага след като се качи в колата. Ако пътувате с бебе, най-добре е да сте подготвили столчето за кола, няколко дрънкалки и да му пуснете тиха приспивна песен.

Когато първият метод не работи или детето се събуди, най-добре е да сте подготвени с няколко решения в ръкава. Едно от тях, може да бъде няколко игри за пътя. Това е не само добър начин за подобряване на отношенията Ви с малкото дете и прекрасно забавление, но също така е и идеалният начин за борба с умората зад волана. В тази категория безспорен лидер е отгатването на предмет. Изберете предмет, дайте му няколко указания и го оставете свободно да приказва, хвалейки го за всяко нещо, за което се е досетило. Когато тази игра омръзне на всички, можете да разкажете някаква невероятна история, изпълнена с неочаквани събития и фантастични герои. На края позабавлявайте се с детето с римуване на думи или с най-популярната игра "Домат", която всяко дете обича.

Вече нямате сили да измисляте интересни истории? Няма смисъл, достатъчно е да купите няколко приказки на CD и да позволите на професионалистите да отведат Вашето дете в някоя приказна земя. Ако разполагате с повече финансови ресурси и често пътувате с малкия, можете да се изкушите и да монтирате DVD оборудване в колата, така детето ще може не само да слуша, но и да гледа приказките.

Можем да Ви предложим още една интересна опция. Ако искате детето да участва активно в пътуването, можете да определите маршрут с интересни места и спирки. Благодарение на това, детето не само ще прекарва времето си приятно, но също така ще има възможност да научи нещо. Можете да се създадете атмосфера на „голямо пътешествие", а Вашето дете ще бъде „пътешественик-откривател" като го снабдите с бинокъл, камера-играчка или друга пътническа джаджа. Ако по Вашият маршрут се намира замък, природен резерват или даже обикновено пасище, спрете за миг и нека детето се почувства като истински пътешественик.