БИГС ООД

ГУМИ.ДЖАНТИ.ЧАСТИ

БЕЗОПАСНО ПЪТУВАНЕ С ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ
БЕЗОПАСНО ПЪТУВАНЕ С ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ

БЕЗОПАСНО ПЪТУВАНЕ С ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ

Много от нас често вземат на път своите домашни любимци. Понякога трябва да посетим ветеринаря, отиваме на почивка с домашния любимец или на разходка извън града. Обаче не трябва да забравяме, че куче или котка в колата създават допълнителен риск по време на шофиране. Как да избегнем нещастие на пътя и безопасно да достигнем до целта си? Ето някои много полезни съвети.
В Полша все още няма ясни правила, уреждащи пътуването с животни.
Въпреки това, като собственици на домашни любимци трябва да покажем отговорност и осигурим безопасността на общото пътуване. На първо място, трябва да се погрижим нашите домашни любимци да не бягат безконтролно по целия автомобил, докато шофираме. Такова поведение може не само да намали комфорта на пътниците, но също да затрудни шофирането на автомобила. Тестовете показват, че животно, което по никакъв начин не е прикрепено, в случай на инцидент, не може да бъде спасено. Освен това, такава ситуация може да застраши живота ни. Така че трябва да мислим за обезопасяването му по време на пътуване.Големите животни трябва да бъдат транспортирани в специално пригодени клетки или големи кошове в багажниците.

Клетките трябва да съответстват на размера на Вашия домашен любимец, не могат да са твърде малки или твърде големи - нашият домашен любимец трябва да се чувстват комфортно и стабилно, дори в случай на внезапно спиране. Ето защо, ако животното е с голям или среден размер, клетката може да бъде поставена в багажника, но в същото време не трябва да забравяме, че трябва да я фиксираме „за постоянно". Ако животното е малко, клетката може да се постави на пода зад предната седалка, но е важно да бъде обездвижена. Не забравяйте, че и в двата случая на животното трябва да бъде осигурен свободен достъп до свеж въздух и да не се чувства стресирано от тясното и тъмно пространство.По-малките животни могат да бъдат транспортирани в специални кошници или чанти, но те трябва да имат специални скоби за коланите за безопасност.

Магазините с продукти за животни предлагат голям избор от такива продукти. Струва си да купите висококачествени артикули, защото здравето или живота на Вашия домашен любимец могат да зависят от това. Можете също така да се снабдите със специални тиранти, т.е. кучешки предпазни колани. Те се регулират и най-често принуждават нашия любимец да заеме седнало положение. Те представляват надеждна защита от удар в предното стъкло в случай на злополука или внезапно спиране.