БИГС ООД

ГУМИ.ДЖАНТИ.ЧАСТИ

ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ НА ПЪТЕШЕСТВИЕ
ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ НА ПЪТЕШЕСТВИЕ

ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ НА ПЪТЕШЕСТВИЕ

Много хора изпитват неприятни симптоми по време на пътуване с автомобил. Този проблем най-често е свързан с морска болест. Интересното е, че Вашият домашен любимец може да има подобен проблем при пътуване с кола. Какво да направите, ако Вашият домашен любимец страда по време на пътуване, а Вие искате да му спестите ненужно страдание? Ето някои практически съвети!Морската болест най-често се дължи на страх от пътуване с кола и свързани с това негативни спомени.

Тези проблеми обикновено са свързани с гадене, а след това и повръщане при пътуване с кола. Това заболяване се среща при много кучета и котки. Смята се, че около 15% от нашите четириноги приятели имат този проблем.Какви са симптомите на това заболяване?
Преди всичко забелязва се объркване, световъртеж, силно слюноотделяне, споменатото по-рано гадене, повръщане и дори диария. Как можем да избегнем това?На първо място, опитайте се да свикнете от малък Вашия домашен любимец да пътува с кола.

Но пътуването не може да бъде свързано единствено с пътувания до ветеринаря. Още докато кученцето е малко, постепенно го вземайте с колата на кратки разходки. Нека колата предизвиква у него най-положителни спомени. С течение на времето увеличавайте изминатите разстояния. Това трябва да свикне Вашия домашен любимец с колата. И не забравяйте, че трябва да карате бавно, избягвайте опасни ситуации и внезапно спиране, които могат да стресират животното.

Ако този метод не успее и Вашият домашен любимец все пак показва тези неприятни симптоми, консултирайте се с ветеринарен лекар. Той вероятно ще ви предпише препарати, които ще помогнат на животното да пътува по по-благоприятен начин. Освен това, преди пътуването, не забравяйте да дадете на котката или кучето само половината от полагаемата им порция храна. В деня на пътуване нека пият само вода, старайте се от време на време да спирате, така че Вашият домашен любимец да може да задоволи физиологичните си нужди и да подиша чист въздух.

Не забравяйте, че не бива да им давате лекарства, които не са специално предписани за тях, особено такива предназначени за хора. Неподходящите пропорции и подбор могат да навредят на Вашия домашен любимец, а Вашата целта е преди всичко да му помогнете и облекчите дискомфорта.