БИГС ООД

ГУМИ.ДЖАНТИ.ЧАСТИ

КАК ДА СЕ ПОДГОТВИТЕ ЗА ПЪТУВАНЕ С ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ?
КАК ДА СЕ ПОДГОТВИТЕ ЗА ПЪТУВАНЕ С ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ?

КАК ДА СЕ ПОДГОТВИТЕ ЗА ПЪТУВАНЕ С ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ?

Преди да вземе своя четириног приятел на дълъг път, трябва солидно да се подготвите. Каишката или тирантите не са достатъчни за път. Такова приключение изисква много по-голяма ангажираност от наша страна. Ето някои основни съвети.На първо място, преди да тръгнем на пътешествие с нашия домашен любимец, трябва да го свикнем с пътуване в автомобил.

Можете да започнете това като го оставяте да прекарва известно време в паркирана кола с изключен двигател. Ако животното се страхува и не иска да влиза вътре, не го принуждавайте. Опитайте се да го насърчите с лакомства и успокояващи ласки, похвалете го ако се престраши и влезе в автомобила. С течение на времето, можем да вземем нашето куче или котка на кратки разходки като постепенно удължавате маршрута.

Понякога животните, както и хората, могат да страдат от морска болест. Ако сте забелязали такива симптоми у вашия четирикрак приятел, посетете ветеринаря преди да тръгнете на дълъг път. Той ще Ви препоръча конкретен препарат, който ще помогне на Вашия домашен любимец да понесе пътуването, без допълнителни "атракции". Също така, не забравяйте, че не трябва да го храните прекомерно 2-3 часа преди тръгването. Стресът от пътуването с кола може да затрудни пътешествието Ви. За да не създавате допълнителна тревожност, опитайте се да запазите динамиката на шофиране и не слушайте силна музика. Така животното ще се чувства по-безопасно. Освен това, ако преодолявате големи разстояния, трябва да намерите време за почивки. От време на време, спирайте и му дайте възможност да задоволи своите физиологични нужди, да глътне чист въздух и да пие вода.Ако възнамерявате да предприемете дълго пътуване, най-добре е да се снабдите с няколко важни неща, включително купичка и бутилка с вода.

В такъв случай, помислете за суха храна, любимата завивка или играчка на Вашия домашен любимец. Така той определено ще се чувства по-безопасно.

Още една важна информация. Ако ще пътувате в чужбина, запознайте се предварително с действащите там разпоредби. Може там да е задължителен карантинен срок или ваксинации и затова първо трябва да посетите ветеринарната клиника за паспорт за домашни любимци. Преди пътуване, добре е да помислите за застраховка на кучето или котката в случай на пътно-транспортно произшествие.