БИГС ООД

ГУМИ.ДЖАНТИ.ЧАСТИ

КАКВО ДА НЕ ПРАВИМ ИЛИ 5 ПРАВИЛА ПРИ ПЪТУВАНЕ С ДОМАШНИ ЛЮБИ
КАКВО ДА НЕ ПРАВИМ ИЛИ 5 ПРАВИЛА ПРИ ПЪТУВАНЕ С ДОМАШНИ ЛЮБИ

КАКВО ДА НЕ ПРАВИМ ИЛИ 5 ПРАВИЛА ПРИ ПЪТУВАНЕ С ДОМАШНИ ЛЮБИ

Много шофьори правят редица основни грешки по време на транспорта на своя домашен любимец. Какво не трябва да правим, когато в колата ни се вози домашен любимец! Ето основните правила!
  1. Не затваряйте Вашия домашен любимец сам в колата. Независимо от това, дали престоят е кратък или не, най-добре е да го вземете с Вас. Човек никога не знае, какво може да се случи и кога ще се върне, дори ако срещата е трябвало да трае само 5 минути. В своите планове включвайте Вашия домашен любимец. Ако наистина нямате друг избор, освен да го оставите вътре, непременно отворете леко прозореца и се опитайте да паркирате на сянка. Освен това, добре е да му оставите малко храна и вода, в случай, че не се върнете навреме.
  2. Не забравяйте, че не трябва да държите домашния любимец в скута си! Това е много опасно, не само за Вас, но и за него. При рязко спиране кучето или котката могат да полетят към предното стъкло, което може да има трагични последици. Превозвайте Вашия домашен любимец обезопасен със специални тиранти или в съответстваща на размера и теглото му клетка или кош. Само по такъв начин ще осигурите безопасност за себе си и останалите пътници.
  3. Не позволявайте на кучето / котката да се разхождат по цялата кола! Това е още една често срещана грешка. Домашният любимец може неочаквано да се озове при педалите, което може да доведе до катастрофа. За да избегнете такива ситуации, следвайте съветите, които дадохме по-горе.
  4. Не хранете своя домашен любимец преди пътуване! Стресът от пътуването с кола или морската болест могат да причинят много щети по време на пътешествието. В такива случаи, домашният любимец може да има нужда от престой, а това не винаги е възможно, напр. по време на шофиране по магистрала. Постарайте се умерено да нахраните и напоите Вашия домашен любимец, така че да избегнете допълнителен стрес.
  5. Не позволявайте на кучето да показва главата си през прозореца! Това е недопустимо, когато пътувате. Не само заради неговото здраве, може да получи възпаление на ушите, но и за собствената Ви безопасност. Има случаи, в които кучета са изскачали от отворените прозорци, а това може да доведе до много сериозни инциденти. Няма смисъл да рискувате. Достатъчно е само леко да отворите прозореца, а безопасността и комфортът ще бъдат много по-големи.