БИГС ООД

ГУМИ.ДЖАНТИ.ЧАСТИ

КОЛАТА НЕ Е ВРАГ ИЛИ КАК ДА УБЕДИТЕ В ТОВА ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБ
КОЛАТА НЕ Е ВРАГ ИЛИ КАК ДА УБЕДИТЕ В ТОВА ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБ

КОЛАТА НЕ Е ВРАГ ИЛИ КАК ДА УБЕДИТЕ В ТОВА ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБ

Вашето куче се страхува да се качи в колата и по никакъв начин не можете да го убедите? Такива ситуации не са рядкост. Може би като кученце е имал травматични преживявания или може би просто се страхува от звука на колата. Но независимо от причината, всяко куче може да бъде научено да пътува с кола и това не би трябва да бъде голямо предизвикателство. Как става това? Ето няколко прости съвета, как да убедите своя домашен любимец да пътува.

Често кучето свързва пътуването с автомобил с неприятни преживявания като посещения при ветеринар, морска болест, злополука. Това вероятно е предизвикало негативното му отношение към автомобила. Насърчете го по много прост начин - по метода на малките стъпки. Постепенно се приближавайте към колата и му давайте лакомства. Хвалете и награждавайте Вашия домашен любимец за всеки напредък. Играйте си с него близо до колата, Сложете лакомство на прага, а след това по-навътре в колата. Когато кучето е вече вътре, присъединете се към него, погалете и похвалете. Седнете за малко, позволете му да свикне с колата, едновременно не го насилвайте, когато оказва съпротива. Първите няколко пъти не започвайте пътуване. До следващия път, когато решите да запалите двигателя. А след това направете следващата стъпка - вкарайте колата в гаража или паркирайте. Винаги се старайте да му говорите. Говорете със спокоен тон, хвалете го за неговата смелост. Накарай го да се чувства в безопасност и оценен! Това ще му помогне да свикне с колата. И ще престане да се страхува от пътуване.

Първоначално се старайте да закарате кучето си на места, които ще са свързани с приятни преживявания. Излезте извън града, в гората, на дълга разходка на село. Нека побяга на воля! Абсолютно не започвайте първото пътувате с Вашия домашен любимец с посещение при ветеринаря. Това ще възвърне негативните му чувства и проблемът с пътуването с кола може да се повтори. Защо да повтаряме дългите опити да убедим нашия домашен любимец да се качи в колата, след като можем да избегнем това.

Важно е да знаем, дали животното не страда от морска болест. Ако е така, преди пътуване му дайте препаратите, предписани от ветеринаря, които ще подобрят състоянието на Вашия домашен любимец. Когато кучето забележи, че пътуването не е толкова лошо, то с все по-голямо желание ще се качва в колата.

Старайте се, по време на пътуване, да вземате любимите му играчки. Вземете напоените с аромата на дома любимите му играчки и одеяло, всичко, което има положителни асоциации за него. Кучето няма да се чувства непознато и неудобно в превозното средство. И не забравяйте, никога не го насилвайте. С течение на времето, ще му хареса и радостно сам ще скача в колата.