БИГС ООД

ГУМИ.ДЖАНТИ.ЧАСТИ

Д-Р ДЖЕКИЛ И Г-Н ХАЙД - ЗАЩО СЕ ПРОМЕНЯМЕ ЗАД ВОЛАНА?
Д-Р ДЖЕКИЛ И Г-Н ХАЙД - ЗАЩО СЕ ПРОМЕНЯМЕ ЗАД ВОЛАНА?

Д-Р ДЖЕКИЛ И Г-Н ХАЙД - ЗАЩО СЕ ПРОМЕНЯМЕ ЗАД ВОЛАНА?

Палиш колата и самокритиката автоматично изгасва? Зад волана ставате друг човек и от мил и спокоен човек се превръщате в сноп от нерви? На работа сте мълчалив, а зад волана - устата Ви не се затваря? Защо се случва така и какви методи да се използват, за да се промени това? Ето няколко психологически съвета!

Изследователи от Университета в Темпъл Фокс Бизнес училище са установили, че зад волана мъжете са по-агресивни защото подхождат амбициозно към самото шофиране. За средностатистическия мъж, автомобилът не е обикновено транспортно средство, а нещо много повече! Колата повишава самочувствието, което прави водача по-смел, също и зад волана. Позволява си по-агресивно поведение, увеличаване на скоростта, по-невнимателни действия. Според проучване, проведено от TNS OBOP, всеки трети шофьор псува в колата, всеки пети използва клаксона като начини да привлече вниманието на другите шофьори, а почти 30% извършват неприлични жестове.Не забравяйте, че всички видове агресия имат общ знаменател, а именно те са заплаха за човешкото здраве и живот.

Когато някой Ви извади от равновесие, успокойте се. Не позволявайте на моментните емоции да надделеят, независимо от това дали пътувате сам или превозвате пътници. Можете да бъдете опасност на пътя. Зад волана, винаги помнете за безопасността - Вашата и на другите участници в движението.

Това трябва да бъде Вашият приоритет. Емоциите не могат да управляват Вашето поведение. Начините за облекчаване на гнева са много - приятна музика, чист въздух, контролирано дишане. Най-важното е да не позволявате да Ви извадят от равновесие и въпреки това да запазите спокойствие.