БИГС ООД

ГУМИ.ДЖАНТИ.ЧАСТИ

ПОВЕДЕНИЕТО НА ДРУГИТЕ ШОФЬОРИ ВИ ДРАЗНИ? ЗАЩО ДА СЕ НЕРВИРА
ПОВЕДЕНИЕТО НА ДРУГИТЕ ШОФЬОРИ ВИ ДРАЗНИ? ЗАЩО ДА СЕ НЕРВИРА

ПОВЕДЕНИЕТО НА ДРУГИТЕ ШОФЬОРИ ВИ ДРАЗНИ? ЗАЩО ДА СЕ НЕРВИРА

Задръстванията Ви карат да треперите от яд, а другите шофьори Ви действат като червено на бик? Не се тревожете, а и защо да се нервирате? Не се стресирайте! Спокойствието на пътя е условие за безопасно шофиране! Пазете здравето си, в автомобила прекарвате доста време. Ето няколко начина, как да запазите  нервите и спокойствието си по време на шофиране!

Първо, поглезете се и заредете колата с няколко диска с любима музика. Нищо не отпуска нервите по-добре от познатите звуци. Разбира се, можете да си купите специални албуми с релаксираща музика, но ние препоръчваме доказани хитове и артисти. Обичате да пеете в колата? Не се притеснявайте! В крайна сметка, никой друг не Ви чува! Ако това Ви помага, смело използвайте този съвет! Със сигурност ще Ви освободи от стреса! Дори обикновено радио ще Ви помогне. Насочете отрицателни емоции в друга посока, а музиката ще намали напрежението.

Ако смятате, че ще изпуснете нервите си и това може да повлияе на Вашето шофирате, не рискувайте. Не всички са родени шофьори. Дразни Ви учебната кола? Припомнете си, че сами някога сте били в подобна. Може би шофьорът, който Ви нервира, не познава града, шофира отскоро или е просто „неделен шофьор". Отпочинете няколко минути на банкета или на паркинг. Отдъхнете за момент, излезте от колата, направете няколко крачки, а може би дори няколко гимнастически упражнения. Малко движения и спорт ще отделят ендорфини в организма Ви. Ако не бързате, направете нещо приятно за себе си - пийнете кафе или се обадете на приятел. Докато сте на въздух, не мислете за проблемите на пътя, помислете за нещо друго. Когато се върнете зад волана, би трябвало да се чувствате по-добре, а емоциите Ви да са се успокоили.

Ако не можете да излезете от колата и да си подарите малък релакс, отворете прозореца, пуснете малко свеж въздух. Това ще Ви позволи да успокоите страстите. Изчистете съзнанието си, пробвайте аудиокнига с релаксиращи упражнения за успокояване на дишането. Ако стоите в задръстване броите на глас от 1 до 9. Бавно, дишайте, издишвайте и бройте. Не се насилвайте, дишайте дълбоко, но естествено. Простите методи често са най-ефективни.

Няколко най-прости идеи, които не изискват от вас активно участие, а могат да се окажат полезно допълнение - дъвчете дъвка или сложете освежител за въздуха в колата. За комфорта на пътуването, може да Ви бъде полезна възглавница за врата, така нареченото „рогче", което ще Ви позволи да шофирате в по-удобна позиция.Последното и може би най-простото предложението е обикновено шоколадче ....

Вкусен и питателен, той ще Ви осигури захар - автоматично ще поправи настроението Ви и намали стреса. Шоколадът ще освободи в организма Ви „хормона на щастието", така че проблемите на пътя не би трябвало да Ви засягат. Приятен апетит!